fytobell logo

De meeste mannen krijgen er ooit last van

De meeste mannen krijgen er ooit last van

Prostaatproblemen kun je voorkomen

Denk aan Proflabell als natuurlijke hulp

Wat borstkanker is voor vrouwen, is prostaatkanker voor mannen. Ze zijn er bang voor, terecht. Iedereen kent wel iemand die last heeft van de prostaat: urineverlies, nadruppelen, ‘s nachts veelvuldig moeten opstaan, pijn in de onderbuik. En dus wordt door de huisarts gemakkelijk een PSA-screening bevolen (Prostate Specific Antigen). Daaruit komen veelal ongeruste conclusies, kanker, of op z’n minst een vergrote prostaat of prostaathypertrofie, met de daarbij horende therapie: vaak operatie en bestraling. Uitgebreid onderzoek in de USA heeft aangetoond dat daarmee eigenlijk geen levens worden gered, wel verloren, want mocht het toch een prostaatkanker zijn, dan groeit die gewoonlijk slechts langzaam en zaait niet zo gemakkelijk uit. Na een operatie is dat risico groter.

Dr. Ablin, prof immunologie en pathologie van de universiteit van het Arizona College of Medecine in Tucson laat er geen twijfel over bestaan: “Het kost de staat jaarlijks minstens 3 miljard dollar, maar de test is niet betrouwbaarder dan het opgooien van een munt”. Een groot aantal medicijnen, waaronder ibuprofen, infecties, gebrek aan beweging en de voeding kunnen een prostaathypertrofie in de hand werken en een vals positieve PSA-test afleveren. Hij kon 40 jaar na zijn ontdekking (want hij bedacht de PSA-test) niet vermoeden dat er zo veel geldgewin mee te maken zou hebben. De tests worden vooral uit financiële overwegingen voorgeschreven en toegepast, er wordt veel te lichtzinnig tot operatie overgegaan, terwijl te weinig aan preventie wordt gedaan. Mochten mannen zich beter informeren en vanaf de middelbare leeftijd hun leefgedrag en eetgewoontes wat aanpassen, er zou veel minder prostaathypertrofie en ook minder prostaatkanker voorkomen en miljoenen mannen pijnlijke, nutteloze en dure ingrepen besparen.

Eerst en vooral is roken erg nadelig en wordt o.m. in verband gebracht zowel met borstkanker, prostaatkanker en blaaskanker. Een uitstekende preventiemethode is wekelijks drie uur wandelen: beter driemaal per week een uur, of zesmaal per week een half uur, dan eenmaal drie uur. Mannen die wandelen vertoonden een 57 percent tragere tumorgroei, als ze al prostaatkanker hadden. Hoe meer je beweegt, des te beter.

Daarnaast hebben Omega-3 vetzuren (visolie), vitamine D (zonlicht), vitamine E (tarwekiemen), lycopeen (tomaten), pompoenpitten, groene thee, broccoli, kurkuma en sabal of serenoa (zaagpalm) een bijzondere uitwerking op de prostaat: ontstekingen worden gestopt of verminderen snel en kanker wordt voorkomen.

Goede vetten zoals visolie, avocado, olijfolie, kokosolie, noten enz… zijn belangrijk evenals antioxidanten uit gember, groene thee, look en kurkuma. Vermijd rood vlees, vervang dit liever door wit vlees (kip) of vis. Zuivel is ook niet ideaal en geraffineerde producten moet je altijd mijden.

Gelukkig kun je ook gebruik maken van een goed natuurlijk preparaat dat je al vanaf de leeftijd van 40 jaar dagelijks kan gebruiken om zowel hypertrofie als ontaarding van de prostaat te voorkomen: Proflabell van Fytobell dat alle natuurlijke ingrediënten bevat om de prostaat gezond te houden.

Proflabell is in de apotheek verkrijgbaar met cnk-bestelcode: 2223-196

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders