Prostaat

Door hormonale veranderingen wordt bij veel mannen van boven de vijftig jaar de prostaat groter. Dit is een natuurlijk proces waarvan de meeste mannen geen last hebben. Soms wordt de klier echter zo groot dat hij de plasbuis dichtdrukt. Een tijdlang kunnen de spieren van de blaas dit wel compenseren. Er ontstaan pas klachten als de prostaat zo groot wordt dat de spieren van de blaas niet meer genoeg kracht hebben om de urine door de vernauwde plasbuis te sturen.
Het plassen komt dan langzamer op gang, de straal wordt slapper en je krijgt last van ‘nadruppelen’. Naast het feit dat mannen nogal eens uit hun slaap worden gehouden, krijgen velen het gevoel dat je moet plassen maar dat er op het toilet niets uitkomt.

Proflabell

Kurkuma, lijnzaad, wilgenroosje en zaagpalm spelen een rol bij de gezondheid van de prostaat. Reuzenpompoen ondersteunt de lagere urinewegen. Soja draagt bij tot het behoud van de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zink en lycopeen dragen bij tot de gezondheid van de prostaat. Met beta sitosterine.