fytobell logo

Productinfo

<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom:56.25%; height:0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%;}</style><div class='embed-container' data-page-width='452' data-page-height='640' id='ypembedcontainer' ><iframe src="https://www.yumpu.com/nl/embed/view/7iu05xK2NO3zpFtP" frameborder="0" allowfullscreen="true" allowtransparency="true"></iframe></div><script src='https://players.yumpu.com/modules/embed/yp_r_iframe.js' ></script>

Xantipex helpt je veilig te stoppen met roken

Opgepast: E-sigaret is dodelijk !

Xantipex helpt je veilig te stoppen met roken

e sigaret 142131613Het ziet er niet goed uit voor mensen die willen stoppen met roken. Niet dat het onverstandig zou zijn om te breken met tabak, maar wel als ze bepaalde methodes verkiezen om dat te doen. 

Zo werden door het Center for Disease Control sedert april van dit jaar al meer dan duizend gevallen van ernstig longletsel gemeld en deze week raakte bekend dat in de Verenigde Staten alleen al meer dan 18 doden te betreuren zijn door het gebruik van de e-sigaret, oftewel het “vapen”.

 

The New England Journal of Medecine heeft dezelfde symptomen beschreven die bij alle gebruikers werden waargenomen: progressieve ademhalingsmoeilijkheden, ademnood, hoest, pijn in de borstkas en buikpijn, draaierigheid, braakneigingen, vermoeidheid en hypoxemie, wat betekent dat er te weinig zuurstof opgenomen wordt in het bloed. Uit analyses is gebleken dat er zeer ernstige schade aan het longweefsel is toegebracht door de e-sigaret, waardoor een vreemde soort longontsteking ontstond.

In sommige merken van de e-sigaret werden trouwens producten op basis van tetrahydrocannabinol gebruikt, een cannabinoïde die gelijkaardige verschijnselen veroorzaakt als bij marihuana. Sommige soorten gebruiken zelfs propyleenglycol andere dan weer een variatie aan toxische of giftige substanties die door de elektronische verbranding uiterst giftig zijn en onomkeerbare schade aan het longweefsel aanrichten. Bepaalde aromaten kunnen ook de bloedvaten beschadigen en ook daar irreversibele schade aan het hart en de bloedvaten veroorzaken. Probeer dan maar eens van het roken af te komen, om gezonder te gaan leven… je kan er je leven bij verliezen.

Ook prof. Dr. Tytgat, toxicoloog aan de universiteit van Leuven waarschuwde al eerder voor de e-sigaret: bij elke verbranding komen toxische gassen vrij en als die worden ingeademd is dat zondermeer schadelijk. Bovendien is nicotine onder welke vorm ook een drug en die kan je maar beter vermijden. Om niet meer de drang naar rook te moeten ondervinden, nemen sommigen de nicotine onder een andere vorm in. Ook dat is niet gunstig voor de gezondheid.

 

Wat is de conclusie?

-Stoppen met roken is verstandig, maar het is wel onverstandig om dit door middel van de e-sigaret te willen doen.

-Het vapen verhoogt de bloeddruk, veroorzaakt ontstekingen in de bloedvaten en beschadigt de longen.

-Vapen vermindert de natuurlijke weerstand en de longcapaciteit.

-Vapen brengt de neurotransmitters in de war, evenals nicotine uit tabak, waardoor een tekort aan dopamine ontstaat en het lichaam zich mottig voelt.

Wat kan je wel doen?

Natuurlijk is het zeker verstandig om te stoppen met roken. Dat zal je gezondheid zowel als je portemonnee ten goede komen. Onderzoek heeft aangetoond dat het interessant is om tijdens de eerste dagen waarop je met tabak breekt ook een aantal gewoonten in je dagelijks leven te veranderen:

-Mijd rokende vrienden, ze zullen je altijd proberen te overhalen om er nog eentje op te steken.

-Vermijd alcohol, want de ene gewoonte brengt de andere mee.

-Ga wandelen, zwemmen, beweeg, je zal merken dat het nodig is om te stoppen, want je komt soms adem tekort.

-Vermijd sterk gekruid voedsel.

-Drink meer, maar enkel water (geen frisdrank). Drink minstens 2 à drie liter water per dag om de nieren te helpen bij de detoxificatie.

-Vermijd vlees de eerste week, maar hou het bij vegetarisch eten, ofwel wat vis, of eventueel kip.

-Zoek mensen op die ook succesvol gestopt zijn.

-Doe alle pakjes sigaretten en ook de e-sigaret weg, anders kom je in de verleiding.

-Zeg aan iedereen uit je omgeving dat je stopt met roken.

 

Xantipex: Laat de natuur je helpen

Niets is moeilijker dan te stoppen met roken. Dat komt omdat de nicotine een snel verslavende stof is. Als je drie weken rookt is het al aartsmoeilijk om er mee op te houden. Dat komt omdat door de nicotine de lichaamseigen productie van dopamine stopt, waardoor je altijd weer nicotine nodig hebt om je beter te voelen, bij gebrek aan dopamine.

Maar die rookhonger kan je ook de pas afsnijden dankzij een middel ons verschaft door de wijze moeder natuur.

Zo is Avena kalmerend voor het centrale zenuwstelsel, waar de rookhonger ontstaat. Ook glidkruid, ginseng, weegbree en Vaccinum myrtilis, samen met druif zijn sterke antioxidanten en bereiden het lichaam op de ontgifting en de ontwenning voor.

Xantipex van Fytobell is daarom het doeltreffende, volkomen natuurlijke en veilige middel om te stoppen met roken. Het bevat al voornoemde interessante natuurlijke ingrediënten. Het bestaat ook in een handige spray die je overal ongemerkt mee naartoe kan nemen: in de jaszak, in de handtas.

Als de drang je te machtig wordt: even sprayen en de rookhonger ebt weg.

Op die manier ben je niet enkel goed bezig, maar ook veilig bezig en raak je zonder risico van je roken af.

xantipex 246838288

Je vindt Xantipex van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 3271-459.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Roken evenals de e-sigaret beschadigt ook je kleinkinderen!

Roken evenals de e-sigaret beschadigt ook je kleinkinderen!

shutterstock 722637820De sigarettenfabrikanten weren zich als een duivel in een wijwatervat zoals de uitdrukking zegt, om aan te tonen dat roken niet zo schadelijk is, dat neutrale pakjes het rookgedrag niet doet wijzigen en dat reclame er niet toe doet. Als de vos de passie preekt…

Steeds meer wordt het gevaar van roken onderstreept door wetenschappelijk onderzoek. Zelfs vapen oftewel de e-sigaret komt in een zeer slecht daglicht, nu blijkt dat in de USA alleen al, reeds meer dan 20 doden te betreuren zijn vooral bij jonge mensen als gevolg van de schadelijke stoffen die in de e-sigaret zitten. Ook de e-sigaret blijkt kankerverwekkend te zijn en Belgische toxicologen waarschuwen er voor.

Nu zijn er weer nieuwe wetenschappelijke studies gepubliceerd die aantonen dat roken tijdens de zwangerschap de foetus beschadigt, niet enkel door de moeder, maar ook het rookgedrag van de vader veroorzaakt schade aan het DNA van de nog niet geconcipieerde baby.

Specialisten waarschuwen er voor dat als toekomstige ouders een baby plannen , ze allebei zowel de vader als moeder drie maanden van tevoren zeker moeten stoppen met roken.

Meer nog: zelfs de toekomstige kleinkinderen ondervinden schade van het roken door de grootouders. Dat betekent dat DNA-schade overgebracht wordt op minstens drie generaties.

Bovendien zijn Britse vorsers ervan overtuigd dat één op elke zeven gevallen van kanker bij kinderen te wijten is aan het rookgedrag van de vader.

Er is dus maar één goede beslissing die je kan nemen; breek ermee.

Reken niet op het verbod van de overheid, want dat is een veel te moeilijke oefening omdat verstandige beslissingen altijd doorkruist worden door lobbywerk.

De enige verstandige beslissing moet de roker zelf nemen: stop met roken voor het te laat is en het nageslacht met onherstelbare schade wordt gestraft.

Een goed middel om te stoppen is niet vapen, maar wel een natuurlijk middel dat de rookhonger stilt: Xantipex van Fytobell. Er zit geen nicotine is, die de verslaving kan bestendigen, maar enkel natuurlijke plantenextracten om het centrale zenuwstelsel te helpen bij de ontwenning.

Xantipex van Fytobell vind je in apotheken met CNK-bestelnummer: 3271-459.

Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Wanneer moet je voorzichtig zijn met natuurlijke middelen?

Wanneer moet je voorzichtig zijn met natuurlijke middelen?

Natuurlijke middelen 626903384Merkwaardig is toch dat een aantal mensen in de gezondheidssector natuurlijke middelen waardeloos vinden. Even merkwaardig is dan weer dat uit dezelfde sector waarschuwingen komen om bepaalde natuurlijke geneesmiddelen niet te combineren met klassieke geneesmiddelen omdat ofwel de werking wordt verstoord, ofwel wordt tegengewerkt, ofwel wordt versterkt. Dus natuurlijke middelen werken wel degelijk!

Maar je moet er wel verstandig en met kennis van zaken mee omgaan.

Zo is het duidelijk dat je geen tranquilizers of antidepressiva moet combineren met Hypericum, oftewel Sint-Janskruid.

Hypericum zoals in Hyperibell van Fytobell werkt wel degelijk als je een sombere stemming hebt, zeg maar je depressief voelt. Dat combineren met de klassieke antidepressiva is niet verstandig. Het effect kan te sterk worden.

Zo is het trouwens ook bekend dat het niet goed is om deze middelen te gebruiken samen met grapefruit, omdat de actieve stof daardoor veel te langzaam wordt afgebroken.

Dat is ook zo met Echinacea. Het is al langer bekend dat Echinacea purpurea oftewel de rode zonnehoed het immuunsysteem een boost geeft. Dat zit bijvoorbeeld in Echinabell van Fytobell dat de weerstand bijzonder goed versterkt. Je bent dan minder vatbaar voor allerlei besmettingen en dat kan in de winter heel goed van pas komen.

Maar het is geen goed idee om Echinacea te combineren met klassieke preparaten die de weerstand doen afnemen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn met patiënten die immunosuppressiva nemen om de afweer te onderdrukken in geval van auto-immuunziekten. De werking van de immuun onderdrukkende medicijnen kunnen door de Echinacea afgezwakt worden. Het is daarom verstandig om er met je arts of apotheker over te praten, tenminste als die kennis heeft van de werking van natuurlijke middelen.

Conclusie: natuurlijke middelen werken zeker, maar je moet er - zoals met alles - verstandig en met kennis van zaken mee omgaan en ze gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn.

XANTIPEX: een natuurlijk en veilig middel om te breken met tabak

 

Stoppen met roken? Wetenschap waarschuwt voor “vapen” of de e-sigaret

XANTIPEX: een natuurlijk en veilig middel om te breken met tabak

e sigaret 142131613Eer het tot longkanker komt, moet je ongeveer twintig jaar tellen. Dat betekent dat als je twintig jaar geleden gestopt was met roken, je nu op een even goede levensverwachting mag rekenen als had je nooit gerookt. Toch heeft niet iedereen dat voordeel, want België is echt een slechte leerling in de klas: we behoren tot de top in Europa qua longkankers en dat komt vooral door het rookgedrag. Men begint steeds jonger te roken, waardoor het ook moeilijker wordt om er later van af te kicken. Ook meer vrouwen beginnen te roken op jeugdige leeftijd. Gevolg: meer longkanker, maar ook meer borstkanker en baarmoederhalskanker en dat allemaal door de schuld van tabak, een verwoestende verslaving.

Niet zonder reden heeft men roken op openbare plekken verboden en Parijs heeft er nog wat aan toegevoegd: daar mag je ook niet meer roken in parken en publieke tuinen.

Bij ons blijft dat nog toegestaan, hoewel de beperkingen toenemen: in de auto met kinderen, op scholen, in publieke gelegenheden. Nu nog wachten om het roken te verbieden op terrassen waar gegeten en gedronken wordt, want het is echt hinderlijk als je als niet-roker op een terrasje zit te genieten en te eten en naast jou iemand komt roken.

Dan maar “vapen” om het af te leren? De zogenaamde e-sigaret waarbij men door verbranding via een batterij in een kokertje toch nicotine kan inhaleren. Men heeft het gevoel te roken, men krijgt de kick van de nicotine, maar men ondervindt geen schadelijke gevolgen door teer of roet en andere stoffen.

Toch is de e-sigaret niet geheel onbesproken omdat volgens wetenschappers door de ontsteking toch gevaarlijke stoffen vrijkomen.

Op een cardiologisch congres werd gesteld dat “vapen” oftewel nicotine inhaleren via de e-sigaret, even schadelijk is als tabak roken op cardiovasculair gebied, want al een uur na het vapen wordt de diameter van slagaders met 30 percent verminderd. Door de e-sigaret wordt het cardiovasculair risico gewoon verdubbeld.

Aan de universiteit van Rochester in Amerika is er uitgebreid onderzoek naar gedaan. Dr. Rahman kwam tot de conclusie dat door de dampen schadelijke stoffen vrij komen die erg nadelig zijn voor het mondslijmvlies, het tandvlees en de keelholte. De elektronische sigaret veroorzaakt ook een verhoogde stressniveau, vooral ook als er een muntsmaak werd aan toegevoegd.

Volgens prof. Tytgat, toxicoloog aan de Leuvense universiteit is het voordeel van de e-sigaret dat er geen verbrande teer vrijkomt, maar er zijn wel andere stoffen die de smaak beïnvloeden en die nadelig kunnen zijn bij de verbranding.

De prof gaf de raad niet te beginnen met de e-sigaret als je niet roker bent, omdat het “minder schadelijk” zou zijn. Je krijgt nog altijd nicotine binnen, zegt hij.

Trouwens onderzoek aan de Hopkins University heeft aangetoond dat door de verhitting van de vulvloeistof in de e-sigaret, er giftige metalen vrijkomen. Vooral lood, nikkel, chroom, mangaan en arseen schijnen in de e-sigaret vrij te komen, al naargelang de soort. In sommige e-sigaretten schenen 27 microgram lood per kubieke meter te zijn gemeten, terwijl de grenswaarde in Europa vastgesteld werd op 0,5 microgram. Lood is neurotoxisch. Dus je kan er maar beter niet mee beginnen.

Volgens prof. Dr. Guy Brusselle van het UZ Gent is alles beter dan tabak, maar de e-sigaret is een truc van de tabaksindustrie om de mensen verslaafd te houden aan nicotine. Je kan volgens hem beter een andere beproefde methode zoeken als je wilt stoppen met roken.

De FDA in Amerika wil daarom de verkoop van e-sigaretten aan minderjarigen onder de 18 jaar verbieden. Bij ons geldt dat enkel voor tabak.

Maar wat is dan een beproefde methode om te stoppen met roken?

Als je weet dat nicotine een invloed heeft op het centrale zenuwstelsel en daar de dopamine beïnvloedt en het welbehagen in gijzeling neemt, kan je best via dat centrale zenuwstelsel werken. Daarom is Xantipex van Fytobell zo interessant. Het is een middel dat uitsluitend uit plantenstoffen is samengesteld en een invloed uitoefent op het centrale zenuwstelsel, waardoor de drang naar tabak afneemt en uiteindelijk wegvalt. Het bestaat in een handige spray die je overal kan meenemen. Je hoeft maar even te sprayen als de drang te hoog wordt.

stoppen met roken 64673722

Xantipex van Fytobell is te koop in apotheken onder CNK-bestelnummer: 3271-459. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

 

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders