fytobell logo

Lente en vervuiling

Lente en vervuiling 

 


Lente, stress en vervuiling:
Eén op drie is overgevoelig


De laatste tientallen jaren is het aantal personen met problemen aan de luchtwegen meer dan verdubbeld en het aantal kinderen met overgevoeligheid voor allerlei stoffen verviervoudigd. Deze conclusies komen uit de Verenigde Staten waar metingen werden gedaan in verband met toedienen van vitamines aan jonge kinderen en het op grote schaal vaccineren van baby’s en peuters. In de USA lijden ongeveer 5 miljoen kinderen en jongelui onder de 18 jaar aan een of andere astmatische kwaal. Een universitaire studie gehouden onder meer dan 8000 kinderen tussen hun geboorte en de leeftijd van drie jaar, werd voorgesteld aan specialisten in de pediatrie in Seattle. Daaruit blijkt dat bijna tien percent van de Amerikaanse kinderen onder de leeftijd van tien jaar al te lijden heeft van een voedselallergie. Deze kinderen lopen het risico later gemakkelijker longlijden te ontwikkelen. En nu de lente er is zal één op de drie Europeanen weten wat het betekent overgevoelig te zijn voor stoffen in de lucht, voor pollen en stuifmeel. Voor hen is dat de keerzijde van de nieuwe lente. Wat kunnen ze er aan doen?


Onder de 8285 onderzochte en bestudeerde kinderen heeft 11 percent astma ontwikkeld en 5 percent een voedingsallergie vóór de leeftijd van 3 jaar. De risico’s namen toe in gezinnen waar gerookt werd, waar flessenvoeding aan de baby werd gegeven, in gezinnen met een laag inkomen, bij kinderen die in een dagverblijf opgroeiden of die prematuur geboren waren. Veel Amerikanen gaan er ook van uit dat artificiële babyvoeding moet aangevuld worden met vitamines, zoals de vitamine D, om later een sterk beendergestel te ontwikkelen.  Merkwaardig genoeg leken deze baby’s veel sneller en gemakkelijker allergie te ontwikkelen. Kunstmatige producten, waaronder vitamines blijken dus niet aangewezen te zijn om aan heel jonge kinderen of pasgeboren baby’s te geven. Kinderartsen in de USA beginnen al te spreken over epidemische allures van allergie bij heel jonge kinderen. Ze geven jonge moeders dan ook de raad zo lang mogelijk borstvoeding te geven, niet te vroeg over te schakelen op vast voedsel en niet op eigen houtje kunstmatige vitamines aan het babyvoedsel toe te voegen zonder dat er echt medische begeleiding is geweest of onderzoek naar de vitaminespiegel van de kwestieuze baby of peuter is gedaan. In Frankrijk werd door professoren in de kindergeneeskunde alarm geslagen omdat aan babyvoeding te veel vreemde stoffen werden toegevoegd: smaak- en kleurstoffen, kunstmatige aroma’s, geraffineerde suikers en bewaarmiddelen. Daardoor zagen ze het aantal baby’s en kinderen met reacties van overgevoeligheid schrikbarend stijgen.

Nu de bomen bloeien

De lente is prettig, behalve voor wie last heeft van allergie. Tranende en prikkende ogen, gezwollen slijmvliezen, piepende adem, slapeloze nachten, lopende neus, prikkels in de keel en hoestbuien, jeuk en vlekken op de huid, het is niet prettig om de natuur weer te zien ontwaken waar anderen zoveel plezier aan beleven.  De stress onder deze mensen neemt toe en ook dat is een uitlokkende factor die bovendien de allergische reacties nog kan versterken. Angst, stress, zware spanningen en druk kunnen allergieklachten verdubbelen, zo concludeerden onderzoekers van de Columbusuniversiteit in Amerika. De American Psychological Association in Boston had er een verklaring voor: stress en angst kunnen de controle van de lymfocyten in de war brengen en als er een overwicht komt van T-helper-2 cellen worden in het bloed IgE antistoffen aangemaakt waardoor allergie kan ontstaan.

Eén op drie Europeanen

In Europa mag de situatie minstens even erg als in de Verenigde Staten worden beschouwd. Vooral in streken met sterke industriële activiteit is het aantal mensen dat lijdt aan allergie erg hoog. In sterk vervuild gebied kunnen zelfs 80 en 90 percent van de kinderen te maken krijgen met een of andere vorm van overgevoeligheid. Men houdt er rekening mee dat één op drie volwassenen in Europa lijdt aan een min of meer erge vorm van overgevoeligheid en allergisch reageert op stoffen: hetzij voedsel, hetzij medicijnen, hetzij stoffen in de lucht afkomstig van de natuur of van vervuiling. Het probleem is dat als de ongemakken niet goed worden verzorgd dit aanleiding geven tot het ontstaan van ernstig lijden aan de luchtwegen zoals astma en COPD. Maar niet iedereen die contact heeft met allerlei stoffen wordt overgevoelig. Hoe komt dat? Het „terrein” heeft in dat opzicht een grote taak. Als dit terrein gezond functioneert, krijgt de patiënt geen last van overgevoeligheid. En daar is iets aan te doen, vooral als er enkel functionele ongemakken zijn en zich nog geen lichamelijke letsels hebben vastgezet.

Als iemand last heeft van voedselallergieën is dat vaak te wijten aan de wankele toestand van de darmflora. Het immuunstelsel heeft daar een belangrijke zetel. Dat immuunstelsel heeft het van kindsbeen af zwaar te verduren. Daarom moet het darmstelsel allereerst worden gesaneerd. Het probleem begint al bij onze eetgewoonten. De enzymen in het speeksel krijgen de tijd niet om voldoende in het voedsel opgenomen te worden zodat in de darm gisting en rotting ontstaan. De darmslijmvliezen worden beschadigd en men krijgt een lekkende darm, het zogenaamde leakey gut syndroom, waardoor vergiften worden opgenomen in de bloedsomloop. De lever krijgt het moeilijk, want dat is het centraal ontgiftingslaboratorium van het organisme en uiteindelijk krijgen de allergenen vrij spel.

Complex

Maar het is een heel complexe zaak die het hele immuunstelsel van het lichaam aanbelangt en betreft. We zijn natuurlijk een heel eind verwijderd van de natuur. Weinig mensen hebben nog heel gezonde darmen. In elk gezin komen mensen voor die allergisch zijn en dat aantal lijkt te groeien. Het is dus van het grootste belang er alles aan te doen opdat de darmen gezond zijn of weer worden en dat de immuniteit versterkt wordt. En mocht het toeval toch ongelukkig zijn voor U, dan is er gelukkig nog altijd een aantal natuurlijke preparaten die hulp kunnen verschaffen.

Fytobell helpt 

Fytobell helpt op een natuurlijke wijze

Om overgevoeligheid in toom te houden heeft Fytobell twee prachtige natuurlijke middelen ontwikkeld: Smilabell en Allobiose. Allobiose werkt op belangrijke punten waar de immuniteit gestoord is, namelijk in de darmen en de slijmvliezen. Zoals gezegd werkt een slecht functionerende darmflora overgevoeligheid in de hand. Maar ook andere systemen in het lichaam die gestoord geraakt zijn en daardoor die overgevoeligheidreacties veroorzaken, worden aangepakt. Fenegriek, Smilax (sarsaparilla) en Ribes nigrum (zwarte aalbes) zijn planten die elk op hun eigen unieke manier invloed op deze overgevoeligheidsreacties uitoefenen. Zo wordt niet alleen de histamineproductie verminderd. Al deze ingrediënten werken samen en hebben een onderling versterkend effect, hetgeen Allobiose zo bijzonder maakt. Best kan men driemaal daags 1 à 2 capsules een kwartier vóór de maaltijden met ruim (bron)water innemen. Ook kinderen kunnen er in een aangepaste dosis zonder problemen gebruik van maken. Tussen 6 en 12 jaar driemaal daags 1 capsule. Onder de 6 jaar driemaal daags ½ capsule in wat water of melk.


Smilabell is ideaal als je last hebt van stuifmeel. Want terwijl de flora weer gezond wordt gemaakt met Allobiose kun je ook de overgevoeligheid voor stuifmeel een halt toeroepen met Smilabell van Fytobell. Hetzij door driemaal per dag 25 druppels in te nemen. Of door regelmatig de Smilabell mondspray ter hand te nemen en een of meer keer in je mond te sprayen. Smilabell bevat net als Allobiose een aantal componenten die het overgevoeligheidsprobleem van diverse kanten aanpakken en je weerstand op dat vlak te verbeteren. Onder andere Smilax (sarsaparilla), Ribes nigrum (zwarte aalbes) en Allium cepa (ui) werken samen om de zwelling van de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen tegen te gaan, je meer lucht te geven en de jeuk te doen verdwijnen. Het middel kan maandenlang gebruikt worden. Verminder de dosis na enige tijd tot tweemaal per dag 20 druppels en kijk of je daaraan voldoende hebt. Ook voor kinderen is het een veilig middel, maar pas de dosis dan aan. Onder de 6 jaar driemaal per dag 5 druppels met wat water. Tussen 6 en 12 jaar driemaal per dag 10-20 druppels, na 2 weken tweemaal per dag 10-15 druppels.


Tip: Om het probleem meer bij de wortel aan te pakken is het aangeraden om Allobiose te gebruiken. Je pakt dan ook de darmflora intensief aan. Op momenten dat stuifmeelpollen of andere stoffen je die snotterende neus en kriebels in mond en neus bezorgen, kun je Smilabell als extra ondersteuning gebruiken.

Maak gebruik van de bestelcodes bij de apotheek:
Allobiose vraag je aan de apotheker met de bestelcode: 2121-226 voor de verpakking van 100 capsules.
Smilabell 100 ml : 1744-390
Smilabell mondspray 20 ml : 2128-049


Wil je meer informatie?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders