fytobell logo

Nu in putje winter: de pollen zijn er al!

Last van overgevoeligheid: denk aan je darmflora!

Vroege pollen Allobiose en Smilabell klein 514383193We willen in putje winter naar de zon, we willen geen regen, we willen eigenlijk geen vorst en gladde wegen. Maar wat krijgen we  in de winterperiode? Hooikoorts! Het klinkt niet erg geloofwaardig, maar toch is het zo: de els en de hazelaar beginnen al te bloeien en patiënten die last hebben van allergie oftewel hooikoorts zullen het geweten hebben. Ze beginnen te hoesten, te niezen, krijgen tranende ogen, voelen zich verkouden, hoewel verkoudheid er weinig of liever niets mee te maken heeft. Daarin vergissen huisartsen zich ook nogal eens, want wie verwacht er nu in de winterperiode hooikoorts? Dat zou normaal toch iets voor de lente moeten zijn, zeg maar april, mei?

En toch gebeurt het elk jaar vroeger. De warme temperaturen hebben er alles mee te maken. Als het vriest, en koud is, hebben de vroegbloeiers nog geen zin om uit hun winterslaap te komen. Ze wachten tot de lentezon er is en de eerste warmte zich aankondigt. Maar nu is het eigenlijk de hele winter bijna lente. Dit jaar is de gemiddelde temperatuur wel lager dan vorig jaar, maar toch nog altijd niet koud genoeg om els en hazelaar tot slapen te dwingen. Een paar jaar geleden was het op kerstavond zelfs 17 graden, een abnormale toestand voor deze tijd van het jaar. De jongste dagen hebben we ook zelfs temperaturen tot 14 en 15 graden genoteerd en dus is het niet te verwonderen dat er al pollen in de lucht zweven.

Wat kan je hopen? Dat het wel gaat vriezen, dat verdooft als het ware de vroegbloeiers of dat het fel gaat regenen, dat wast de lucht uit en dan slaan de pollen neer.

Het probleem is dat zelfs heel wat huisartsen het probleem niet goed onderscheiden. Ze sturen de patiënt naar huis met de diagnose verkoudheid, terwijl het om allergie gaat. Een verkeerde medicatie is dan vaak het gevolg, met als nasleep, dat het probleem met de allergische rhinitis, de hoest, de tranende ogen, de gezwollen slijmvliezen blijft aanhouden.

Verzorg je darmflora

Wat is dan de oplossing? Dat het probleem tijdig wordt herkend zodat de gepaste maatregelen kunnen worden genomen. Die maatregelen moeten behoorlijk lang van tevoren worden genomen. Omdat de basis van de immuniteit verscholen zit in de darmflora hebben we er alle belang bij de darmen goed te saneren en te zorgen voor gezonde microflora. Dat betekent ook op de voeding letten in eerste instantie zelfs: geen geraffineerde koolhydraten (suiker) geen transvetten, geen alcohol, niet roken, wel voldoende vezels, ook lange vezels zoals peulvruchten en rauwkost. Dat betekent meer fruit en groenten. Ook het aanbod van goede bacteriën is belangrijk: yoghurt zonder suiker, zuurkool, gefermenteerde groenten. Frisdrank is uit den boze voor wie gezonde darmflora wil ontwikkelen.

En natuurlijk kan je best een steuntje van de natuur gebruiken: goede bacteriën die het de verkeerde bacteriën lastig maken en liquideren. Dat begint met gezond voedsel, maar… je kan best wat hulp inschakelen.

Een tip: Allobiose van Fytobell, een natuurlijk preparaat met miljarden goede bacteriën, de zogenaamde probiotica. Wie daar op tijd mee begint zal minder last krijgen van de vroege overgevoeligheid voor pollen. In de apotheek met CNK-bestelnummer: 2121-226

Je kan dit preparaat ook online bestellen via www.almed.be en via www.boverte.com.

 

Eén sigaret per dag kan je al fataal worden

Breek nu met tabak dankzij Xantipex-mondspray

Anti tabakdag en Xantipex 562330816Vandaag is het werelddag tegen tabak. In ons land en Nederland neemt het aantal rokers toe, terwijl in Frankrijk op één jaar tijd het aantal rokers met één miljoen is gedaald. Denemarken neemt zich voor om tegen 2020 het aantal rokende Denen tot 5 percent te herleiden. Een mooi voornemen, want per jaar sterven wereldwijd 30 miljoen mensen aan de gevolgen van tabak: zowel rechtstreeks door roken, als door passief roken en zelfs door derde-handsrook in gebouwen, gordijnen, kleding adem van anderen.

Hoogtijd om te stoppen en vandaag is daar een schitterende gelegenheid toe: de Werelddag tegen tabak.

Een vaak gehoorde opmerking van rokers als hen op de gevaren wordt gewezen is “ja, maar ik rook eigenlijk zeer weinig, misschien amper vijf sigaretten per dag”. Dat is natuurlijk minder dan twee pakjes, maar het blijft een schadelijke gewoonte. Zelfs één sigaret per dag is er al één teveel, ook bij passief roken. Onderzoek aan de University Medical Collega van Londen heeft na een breed bevolkingsonderzoek aangetoond dat zelfs een beperkt aantal sigaretten per dag, ook al één sigaret voldoende is om invloed te hebben op het risico van beroerte en hart- en vaataandoeningen.

De British Medical Journal liet er geen twijfel over bestaan: tabaksrook is altijd gevaarlijk en schadelijk, zelfs in kleine hoeveelheden. Doordat tabaksrook meer dan 400 toxische stoffen bevat, is het een trigger voor een aantal veranderingen in het lichaam.

Je mag dan overtuigd zijn dat minder roken minder gevaren inhoudt, maar dat is niet wat het onderzoek heeft aangetoond en staat dus haaks op de werkelijkheid: beperkt roken, vermindert inderdaad een beetje het risico op kanker, maar absoluut niet voor wat betreft hart- en vaatziekten.

Eén sigaret per dag is al voldoende om problemen te krijgen met het hart en de bloedsomloop.

Vrouwen lopen een groter gevaar dan mannen, vanwege hun kwetsbaarheid. Maar ook voor mannen geldt hetzelfde: één sigaret per dag en je hebt al twintig percent verhoogde kans op een hartinfarct of beroerte. Dat komt omdat de gifstoffen of toxines in tabak de bloedvaten irriteren en prikkelen, een ontstekingsreactie veroorzaken.

Het onderzoek spitste zich dan ook toe op de gevolgen voor wat betreft hart en bloedvaten, niet voor de andere risico’s, want die zijn ook niet min: strottenhoofd-, larynx- en farynx-kanker, luchtpijpirritatie en kanker, longkanker, maag-en darmkanker, pancreaskanker, blaaskanker, prostaatkanker en borstkanker bij vrouwen. Bovendien wordt genetische schade aangericht aan het DNA. Dat betekent dat als de grootvader een roker was, het kleinkind daar schade kan van ondervinden.

Het is dus niet verstandig lichtzinnig te doen over de gevaren en gevolgen van roken, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving en ook voor de kinderen en kleinkinderen.

Het was al langer bekend dat kinderen die geboren worden uit rokende moeders een lager geboortegewicht hadden en gevoeliger waren, maar nu blijkt de rol van de vader en zelfs de grootouders toch belangrijker te zijn dan gedacht.

Een goede raad: rook niet. En als je toch rookt, probeer dan volledig te stoppen en niet te verminderen, want de schade blijft.

Een uitstekend middel om veilig te stoppen met roken is Xantipex van Fytobell, omdat het natuurlijke extracten bevat die inwerken op het centrale zenuwstelsel en de rookhonger doen afnemen. Je hebt dankzij Xantipex veel minder zin om te roken. Begin er vandaag nog mee, op deze werelddag tegen roken, het zal je gezondheid en die van je omgeving en gezin ten goede komen.

stoppen met roken 64673722

 

 

 

 

 

Je vindt Xantipex mondspray van Fytobell in apotheken met CNK-bestelnummer 3271-459. Ook in de betere natuurwinkel.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

 

Elke Belg rookt dagelijks 5 sigaretten, willen of niet !

Chlorofyl zuivert je lichaam

Weet je dat de gemiddelde Belg en Nederlander vijf sigaretten per dag rookt? En dat dit ook het geval is voor niet-rokers? Hoe zou dat kunnen, want er is rookverbod op openbare plaatsen? Het zijn niet de sigaretten zelf die hier verantwoordelijk voor zijn, maar wel de luchtvervuiling. Het autoverkeer - vooral dieselwagens - en de huisbrand, samen met vervuiling door industrie, landbouw, tuinbouw, veehouderij enz… zijn er oorzaak van dat zoveel toxische stoffen in de lucht komen en dat de schade die ze aanrichten te vergelijken is met het roken van vijf sigaretten per dag: ook door jonge kinderen, baby’s peuters, volwassenen, mensen met ademhalingsproblemen, ouderen. We kunnen er amper aan ontsnappen.

Ja je kan de impact verminderen door wat je zelf in de hand hebt verstandig te beheren. Daarom: niet roken! Want roken is het allerslechtste. Wie een lijstje wil van de schadelijkste stoffen die ons lichaam dagelijks moet verduren, kan het gemakkelijk krijgen: met stip op één: roken. Nadien suiker, geraffineerd voedsel, transvet, en te weinig bewegen. Uiteraard is volwaardige voeding belangrijk voor vitamines, mineralen en antioxidanten. Die antioxidanten zijn van vitaal belang om ons te beschermen tegen levensgevaarlijke bedreigingen, ook tegen kanker. Vitamine C is een van de belangrijkste antioxidanten. Vandaar dat dagelijks vers fruit en verse groenten van essentieel belang zijn. Maar dat is niet voldoende om alle gevaar te weren. Je moet natuurlijk niet zelf gaan roken, en je kan best de luchtinlaat van je auto afsluiten als je voor het rode licht achter een voorganger staat die de hele tijd zijn motor laat draaien en je moet zelf in de tuin niet met kunstmatige bestrijdingsmiddelen gaan werken en zeker niet in je woning. Maar toch kan je nog meer doen: chlorofyl is erg interessant voor de zuivering van de lucht. Zet daarom meer kamerplanten in huis. Types van klimop (hedera) en zelfs vrouwentongen (sanseveria) goudpalm, Aloë Vera en rubberplant slorpen heel wat vervuilende stoffen uit de woonkamer op en zuiveren de lucht van formaldehyde (in meubels) tot bestrijdingsmiddelen. En inwendig? Een van de beste planten om het lichaam te zuiveren is het kleinste plantje ter wereld: chlorella, niet enkel vanwege de chlorofyl (het hoogste percentage op aarde), maar ook omdat het zware metalen cheleert, dus aan zich bindt, waardoor deze gevaarlijke stoffen op een natuurlijke wijze uit het lichaam kunnen worden verwijderd. Het bevat ook ijzer, wat de aanmaak van rode bloedlichaampjes bevordert. Chlorella beschermt ook tegen parasieten, virussen en bacteriën en dat is in deze periode van het jaar mooi meegenomen.

Denk daarom aan Chlorella van Fytobell met maar liefst 1000 mg per tablet en je hebt je lichaam de grootste dienst bewezen. Chlorella vind je in apotheken met CNK-bestelcode 3308-616

Liever online bestellen? Dan kan veilig en snel via www.boverte.be

Vraag hier een gratis staal aan.

(1 staal per gezin en zolang de voorraad strekt)

 

Beetje zwartgallig?

Laat je opbeuren door rozemarijn en Sint-Janskruid.

Soms last van een dipje? Dat is niet abnormaal. Er zijn veel dingen in het leven om ons over te ergeren en zijn goed humeur bij te verliezen. Iedereen heeft zo wel zijn eigen reden om af en toe een beetje triestig te zijn. Dat is niet erg als het maar niet te vaak of zonder reden gebeurt. Maar zelfs al voel je je toch geregeld triestig en ben je wat gevoelig voor alles wat tegen zit, ben je treurig omdat de zon het laat afweten, de baas humeurig is, je man te laat thuis was, het voortdurend regent, enz... eet dan een broodje met rozemarijn en je voelt je dadelijk zomers worden. Of bak broodjes met rozemarijn, of doe gewoon wat rozemarijn op je boterham. Kauw het traag en met overgave en bij elke hap voel je je beter worden. Als je zelf geen brood bakt en dus ook geen rozemarijnbroodje kan bakken, haal dan een bruin broodje bij de bakker. Meng boter met fijn gesnipperde rozemarijn en doe dit op het broodje. Lekker zonnig en... het werkt onmiddellijk. Rozemarijn is echt een kruidje van plezier! En wil je het nog sterker en de zomerzon in je gemoed laten schijnen, dan is Hypericum of Sint-Janskruid de ideale plant voor jou. Want Sint-Janskruid heeft de zomerzon gevangen en geeft die weer af in je gemoed. Die plant bloeit nu uiteraard niet, maar in de zomer kan je er wel een mooie tinctuur van maken: laten trekken op alcohol. Klaar.

Er is natuurlijk een veel eenvoudiger oplossing: Hyperibell van Fytobell. Dat is klaar gemaakte zonneschijn, om het geluk weer in je ziel te laten schijnen.

Een beetje depri: neem dan een paar weken Hyperibell, en de zon gaat niet meer onder in je gemoed.

Verkrijgbaar in de apotheek met CNK-bestelcode: 2899-938.

Liever online bestellen? Dat kan snel en veilig via www.boverte.com

Wat kan je doen tegen hardnekkige hoest?

Om te beginnen moet je je weerstand versterken. Dat betekent: zorgen voor voldoende slaap, voldoende gezonde voeding waaronder fruit en groenten en belangrijke plaats moeten innemen, voldoende vitamine C en die mag je in deze tijd behoorlijk hoog zetten, zelfs tot 3 à 5 gram per dag gaan en de weerstand ook opkrikken met Echinacea. Echinabell druppels of Echinabell+ tabletten met Vitamine C van Fytobell is een aanrader.

En de hoest zelf?

Hoofddampbaden met eucalyptus en kamille, een verzachtende thee van linde en honing, en… ajuinthee. Snij een paar schijfjes van een verse ui af en doe die in heet water. Laat een paar minuutjes trekken. Dit brouwsel drink je in de loop van de volgende uren slokje per slokje op.

Ook goed: een ui in schijfjes snijden, er honing tussen “boteren”, de ajuin weer samenstellen en op een schoteltje leggen. Onderaan zal zich een soort ajuinsiroop vormen die je met een koffielepeltje kan opslurpen. Af en toe een lepeltje doet wonderen.

Wat ook wonderen doet, is een goede hoestsiroop op basis van acaciahoning en tijm. Tussabell Forte luchtwegsiroop van Fytobell is daartoe bijzonder goed, omdat het naast honing, ook tijm en Drosera bevat en salie. Op die manier krijg je de hoest snel klein.

Je vindt de producten in de apotheek met volgende CNK-bestelcodes:

  • Echinabell druppels: CNK-bestelcode 2898-963
  • Echinabell+ tabletten met Vitamine C: CNK-bestelcode 2595-791
  • Tussabell Forte - luchtwegsiroop: CNK-bestelcode 3079-597
  • Tussabell luchtwegdruppels: CNK-bestelcode 2974-954

Liever online bestellen? Dan kan veilig en snel via: www.boverte.com

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders