fytobell logo

Vandaag Werelddag tegen tabak

 

Eén sigaret per dag kan je al fataal worden

Breek nu met tabak dankzij Xantipex-mondspray

Anti tabakdag en Xantipex 562330816Vandaag is het werelddag tegen tabak. In ons land en Nederland neemt het aantal rokers toe, terwijl in Frankrijk op één jaar tijd het aantal rokers met één miljoen is gedaald. Denemarken neemt zich voor om tegen 2020 het aantal rokende Denen tot 5 percent te herleiden. Een mooi voornemen, want per jaar sterven wereldwijd 30 miljoen mensen aan de gevolgen van tabak: zowel rechtstreeks door roken, als door passief roken en zelfs door derde-handsrook in gebouwen, gordijnen, kleding adem van anderen.

Hoogtijd om te stoppen en vandaag is daar een schitterende gelegenheid toe: de Werelddag tegen tabak.

Een vaak gehoorde opmerking van rokers als hen op de gevaren wordt gewezen is “ja, maar ik rook eigenlijk zeer weinig, misschien amper vijf sigaretten per dag”. Dat is natuurlijk minder dan twee pakjes, maar het blijft een schadelijke gewoonte. Zelfs één sigaret per dag is er al één teveel, ook bij passief roken. Onderzoek aan de University Medical Collega van Londen heeft na een breed bevolkingsonderzoek aangetoond dat zelfs een beperkt aantal sigaretten per dag, ook al één sigaret voldoende is om invloed te hebben op het risico van beroerte en hart- en vaataandoeningen.

De British Medical Journal liet er geen twijfel over bestaan: tabaksrook is altijd gevaarlijk en schadelijk, zelfs in kleine hoeveelheden. Doordat tabaksrook meer dan 400 toxische stoffen bevat, is het een trigger voor een aantal veranderingen in het lichaam.

Je mag dan overtuigd zijn dat minder roken minder gevaren inhoudt, maar dat is niet wat het onderzoek heeft aangetoond en staat dus haaks op de werkelijkheid: beperkt roken, vermindert inderdaad een beetje het risico op kanker, maar absoluut niet voor wat betreft hart- en vaatziekten.

Eén sigaret per dag is al voldoende om problemen te krijgen met het hart en de bloedsomloop.

Vrouwen lopen een groter gevaar dan mannen, vanwege hun kwetsbaarheid. Maar ook voor mannen geldt hetzelfde: één sigaret per dag en je hebt al twintig percent verhoogde kans op een hartinfarct of beroerte. Dat komt omdat de gifstoffen of toxines in tabak de bloedvaten irriteren en prikkelen, een ontstekingsreactie veroorzaken.

Het onderzoek spitste zich dan ook toe op de gevolgen voor wat betreft hart en bloedvaten, niet voor de andere risico’s, want die zijn ook niet min: strottenhoofd-, larynx- en farynx-kanker, luchtpijpirritatie en kanker, longkanker, maag-en darmkanker, pancreaskanker, blaaskanker, prostaatkanker en borstkanker bij vrouwen. Bovendien wordt genetische schade aangericht aan het DNA. Dat betekent dat als de grootvader een roker was, het kleinkind daar schade kan van ondervinden.

Het is dus niet verstandig lichtzinnig te doen over de gevaren en gevolgen van roken, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving en ook voor de kinderen en kleinkinderen.

Het was al langer bekend dat kinderen die geboren worden uit rokende moeders een lager geboortegewicht hadden en gevoeliger waren, maar nu blijkt de rol van de vader en zelfs de grootouders toch belangrijker te zijn dan gedacht.

Een goede raad: rook niet. En als je toch rookt, probeer dan volledig te stoppen en niet te verminderen, want de schade blijft.

Een uitstekend middel om veilig te stoppen met roken is Xantipex van Fytobell, omdat het natuurlijke extracten bevat die inwerken op het centrale zenuwstelsel en de rookhonger doen afnemen. Je hebt dankzij Xantipex veel minder zin om te roken. Begin er vandaag nog mee, op deze werelddag tegen roken, het zal je gezondheid en die van je omgeving en gezin ten goede komen.

stoppen met roken 64673722

 

 

 

 

 

Je vindt Xantipex mondspray van Fytobell in apotheken met CNK-bestelnummer 3271-459. Ook in de betere natuurwinkel.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

 

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders