fytobell logo

Achter de schoolpoort loert ook het gevaar!

Achter de schoolpoort loert ook het gevaar!

Hoe geheugen verbeteren en weerstand versterken?

De scholen zijn weer opgestart. Voor veel ouders is dat misschien een verlossing, maar voor de leerlingen is het dat heel wat minder. Een groot verschil met de vakantietijd: onbekommerd zelf zijn programma bepalen, rondhossen, buiten zijn, lol maken met vrienden, zich nergens om bekommeren. Voor de ouders net omgekeerd: zekerheid over het tijdsgebruik, veiligheid in verband met de plaats waar ze vertoeven, en de overtuiging dat ze langzaam evolueren naar gezonde jonge volwassenen. Dat gaat ook niet vanzelf. De keuze van de studierichting en van de school zullen dat voor een belangrijk deel mee bepalen. De belangstelling van de ouders, de aanleg en vooral ook de hulp en bezorgdheid spelen een even grote rol. Die bezorgdheid voor het fysieke en geestelijk welzijn van hun kinderen is ingeboren in elke ouder. Iedereen wil het beste voor zijn kinderen en dat kan je niet helemaal aan anderen overlaten. Belangstelling voor hun vorderingen, voor hun resultaten en hulp waar nodig, zijn daarbij essentiële dingen. Dat betekent dat ouders ook het programma van hun kinderen moeten observeren: gezonde voeding, voldoende ontspanning en vooral ook beweging met sport, en tenslotte een uitgebalanceerde leertijd, niet enkel op school, ook thuis.

Niets gaat zonder inspanning, zonder planning, zonder gedrevenheid en dus zonder de beste condities zowel lichamelijk als emotioneel en psychisch. Daar kunnen de ouders een heel belangrijke rol in spelen. Bovendien moet het kind ook gezond zijn. Die gezondheid begint thuis aan tafel: evenwichtige voeding, weinig geraffineerde suikers, zo weinig mogelijk geraffineerde producten, frisdranken en fantasiekost. Voldoende vruchten omdat de hersenen ook koolhydraten nodig hebben om goed te functioneren en voldoende Omega-3 omdat deze vetzuren de concentratie en de rust bevorderen en het verstand scherpen. Zet minstens tweemaal per week vette vis op het menu en gebruik een goed Omega-3 supplement waarvan bewezen is dat het de studies verbetert. Denk aan Omega-3 van Nutribell als je een goed en veilig preparaat wil.

Uiteraard zijn alcohol en tabak uit den boze voor wie zijn geheugen maximaal wil trainen en benutten.

Wapen je nu al tegen influenza

Dokter Tran van het kinderhospitaal in Toronto heeft zijn collega-pediaters nu al gewaarschuwd extra aandachtig te zijn voor het griepvirus bij kinderen. Niet zozeer het influenza A-type, maar vooral B is gevaarlijk, zegt hij. Hij merkt een steeds agressievere impact van het type-B op jonge kinderen en jongvolwassenen waar het meer schade aanricht dan bij oudere mensen. De piek van het gevaar ligt volgens de prof in de leeftijd tussen 6 en 23 maanden en nadien tussen 10 en 17 jaar. Dat zijn precies de schoolleeftijden. Het virus wordt in schoolmiddens razendsnel doorgegeven.

Wat is er aan te doen? De eigen immuniteit versterken en te zorgen dat de persoonlijke weerstand het virus meteen liquideert. Dat doe je uiteraard door gezond voedsel in de eerste plaats, voldoende beweging in de frisse lucht en tenslotte dankzij een paar natuurlijke middelen die veilig en vooral ook betrouwbaar zijn: vitamine C en natuurlijk Echinacea dat de soldaten van de afweer extra bewapent. Daarom best Echinabell van Fytobell. Denk niet dat het nu te vroeg is om er mee te beginnen. De letter “R” zit in de naam van de maand en wie op veilig wil spelen versterkt nu zijn weerstand.

De beste tip bij de start van het nieuwe schooljaar: Omega-3 van Nutribell (in de apotheek met cnk-bestelcode 2751-485) en Echinabell van Fytobell (in de apotheek met CNK-bestelcode 2898-963) .Zo zit je veilig!

Liever online bestellen? Dan kan 7/7 veilig via: www.boverte.com

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders