fytobell logo

Roken vermindert ook de vruchtbaarheid bij mannen

Roken vermindert ook de vruchtbaarheid bij mannen

Xantipex helpt je van de rookhonger af

Dat roken schadelijk is zal niemand nog kunnen betwisten, tenminste niet als men zich op wetenschappelijke gegevens baseert. Emotionele factoren en verslavende elementen in de tabak kunnen wel verhinderen dat het moeilijker is om te stoppen, maar roken heeft absoluut geen enkel voordeel, tenzij voor de tabaksfabrikanten. In de USA is nu onderzoek gedaan en bij de reeds bekende gevaren voor het hart, de longen, de spijsvertering en allerlei soorten kanker komt er nu een nieuwe waarschuwing bij: tabak beïnvloedt de erectiele functies bij de man, de kwaliteit van de zaadcellen en de vruchtbaarheid. Iemand die aan gezinsuitbreiding denkt, heeft er dus alle belang bij te stoppen met roken.

De WHO of Wereld Gezondheidsorganisatie waarschuwt de wereldbevolking, er rekening mee te houden dat het onomstotelijk bewezen is dat tabak gevaarlijk is voor de procreatie, de kwaliteit van de zaadcellen van de man en uiteraard voor de gezondheid van de foetus bij zwangere vrouwen, aldus Dr. R. Ashok Agarwal van het American Center for Reproductive Medicine aan de Cleveland Clinic. Niet minder dan 20 studies die gehouden werden onder 6.000 deelnemers hebben aangetoond dat mannen die werden blootgesteld aan tabaksrook opmerkelijk minder zaadcellen produceerden, dat bovendien veel onregelmatig gevormde zaadcellen werden aangemaakt dat het vermogen om een eicel te bevruchten vermindert is en dat het van belang is nog een aantal cofactoren te bestuderen om ook de kansen op misvorming van de foetus als gevolg van tabaksgebruik door de man in kaart te brengen. Volgens Dr. Agarwal is het zonder meer duidelijk dat roken de mannelijke vruchtbaarheid beïnvloed en de kwaliteit van de zaadcellen kan verminderen. Volgens hem is het zeker aan te raden om tot een rookstop te beslissen als een koppel wil zwanger worden. Dat is zowel van belang voor de vrouw als voor de man. Het gaat volgens de arts niet op te denken dat enkel het rookgedrag van de vrouw invloed heeft op de bevruchting en de kwaliteit van het ongeboren leven. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat zelfs bij jonge mannen erectiestoornissen kunnen optreden als gevolg van roken. Ook Dr. Ajay K. Nangia van de afdeling urologie aan het University of Kansas Hospita land Medical Center in Kansas City zegt dat chemische stoffen in tabaksrook doordringen in de bloedstroom, op die manier de zaadcellen aantasten, evenals het hart, de bloedsomloop en de longen. Het is jammer dat jonge mannen de kans op een hartaanval minder ernstig vinden dan erectiestoornissen. Toch hebben ze vaak dezelfde oorzaak. Roken is eigenlijk gevaarlijk voor alle organen in het lichaam, maar nu komt daar nog een ernstig fenomeen bij dat invloed heeft op toekomstige kinderen.

Redenen genoeg om te stoppen, maar soms ontbreekt de kracht of is de drang naar tabak te groot.

Gelukkig is er een volkomen natuurlijk, onschadelijk, maar goed werkzaam plantaardig middel dat de rookhonger stopt en het wie wil stoppen gemakkelijker maakt: Xantipex van Fytobell de handige spray (voor onder de tong) die je gemakkelijk in je zak kan meenemen, bevat ingrediënten uit de natuur die invloed hebben op het centrale zenuwstelsel. Het preparaat werd recent vernieuwd en heeft een aangename muntsmaak. Wie wil stoppen: Xantipex mondspray van Fytobell, in de apotheek met CNK-bestelcode: 3271-459.

Liever online bestellen? Dat kan veilig en snel via: www.boverte.com

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders