fytobell logo

Cardubell beschermt je lever tijdens de vakantie

WHO slaat alarm over stijgend aantal doden door leverontstekingen

Cardubell beschermt je lever tijdens de vakantie

De vakantie is een heerlijke tijd. Velen kijken er een heel jaar naar uit, om dan uit te blazen en herboren weer naar huis te keren, met nieuwe ideeën, frisse gedachten en voornemens en goede moed. Dat is niet voor iedereen zo, want het aantal problemen neemt exponentieel toe met het aantal vakantiegangers. Niet enkel ongevallen, diarree, voedselvergiftiging, maar veel erger nog, leverziekten zijn aan de orde van de dag. Soms komen de ernstige symptomen pas weken na de terugkeer aan het licht en dan is het vaak te laat ofwel volgt een lange weg naar het herstel, met risico op ernstige en levenslange complicaties. De lever is naast het hart, de longen en de nieren één van de belangrijkste organen in het lichaam. Het is het ontgiftingscentrum van het organisme, filtert toxische stoffen weg, maakt ook zelf stoffen aan zoals gal om vetten te splitsen om te kunnen verteren. De lever is zo belangrijk voor het lichaam dat het zijn eigen bloedsomloop heeft via het poortaderstelsel.

Het is van het grootste belang die levenslang gezond te houden. Als de lever gezond is, dan is het hele lichaam gezond. Iemand met een gezonde lever, zal ook niet zo gemakkelijk kanker krijgen.

En toch wordt die lever vaak verwaarloosd: door alcohol, soms door drugs, misbruik van medicijnen, en toxisch voedsel. Een leverontsteking is niet licht op te nemen! Er bestaan verschillende virale vormen: van A tot E. Ondanks de vooruitgang van de geneeskunde stijgt het aantal dodelijke slachtoffers na een virale leveraandoening wereldwijd. In 2013 telde de WHO (Wereld gezondheidsorganisatie) 1,45 miljoen dodelijke slachtoffers en een jaar later was dat al opgelopen tot anderhalf miljoen slachtoffers. Terwijl het aantal slachtoffers van TBC en malaria daalde, steeg het aantal slachtoffers met een dodelijke leverziekte. Leverontsteking maakt thans meer dodelijke slachtoffers dan Aids en TBC. Dokter Graham Cooke van het Medical Imperial College of Londen, vond dit een schrikbarende evolutie en maande mensen tot grote voorzichtigheid aan.

Daarom is inzicht en alertheid van belang: opgepast met voedsel, water en ook menselijke contacten. Alle lichaamsvochten en secreten zijn potentieel gevaarlijk: speeksel, urine, faeces en bloed! Dat betekent ook dat onveilige seks tot het besmettingsgevaar moet gerekend worden, naast verdacht voedsel, drank en alles wat het lichaam ingaat. Maak uw kinderen alert op drugspuiten op stranden en leg hen uit daar ver weg van te blijven. Een leverontsteking is echt levensgevaarlijk. Een lever die ooit besmet is geweest, kan gemakkelijker kanker krijgen!

Dus best preventief te werk gaan.

Een van de beste planten voor de lever is mariadistel en artisjok. Gelukkig kan je daarmee de lever helpen en versterken. Daarom mag bijvoorbeeld Cardubell van Fytobell in je reiskoffer niet ontbreken. Je kan het preventief nemen om de levercellen te versterken en te regenereren. Maar bovenal is voorzichtigheid geboden. Cardubell vind je in de apotheek met CNK-bestelcode 2899-870.

Liever online betellen? Dan kan veilig en snel via www.boverte.com

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders