Mineralen en vitaminen

Mineralen en vitamines zijn van vitaal belang: dat merk je al aan het woord zelf. Zowel jeugd, zwangere vrouwen als ouderen hebben tijdens groei, ontwikkeling en studie evenals voor een gezonde oude dag belang bij een extraatje. Goed assimileerbare vitamines en mineralen kunnen niet enkel de weerstand verhogen en het geheugen helpen, maar ook veel problemen voorkomen.

Vitamine D, een vetoplosbare vitamine, is belangrijk voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam, waaronder de botten. Daarmee helpt vitamine D de kans te beperken op beenderbroosheid. Vitamine D speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand, bij een goede werking van de spieren, en bij het tegengaan van een somber, bedrukt gevoel.

De belangrijkste bron van vitamine D is het zonlicht, maar hier bestaat ook gevaar voor overdosering en dus gevaarlijke huidwoekeringen. Vitamine D wordt dan onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Daarnaast zit vitamine D van nature vooral in vette vis. Vitamine D is dus van vitaal belang.

Met de ontdekking van de vitamine K2 is ongetwijfeld een belangrijke stap gezet naar de preventie van broze botten, verstopte circulatie, sclerosering en infarct en bovenop dit alles blijkt het ook bijzonder grote voordelen te hebben voor de mannelijke klier waarvan de ontaarding wordt tegengegaan. Gezonde circulatie, en ijzersterke botten, tot op hoge leeftijd is dankzij vitamine K2 een droom die een hele sprong dichterbij is gekomen.

Mineravit

Mineravit is een kompleet mineralen en vitaminen preparaat. Voor een overzichtelijke lijst van toegestaande indicaties voor mineralen en vitaminen door de Europese Commissie kunt u te rade gaan bij onder andere:
www.vitamine-info.nl

Vitamine D

Draagt bij tot de normale opname van calcium en fosfor. calciumgehalten in het bloed. Instandhouding van normale botten. werking van de spieren. Instandhouding van normale tanden. werking van het immuunsysteem.
Speelt een rol in het celdelingsproces.

Vitamine K2 forte

Draagt bij tot de instandhouding van een goed vaatstelsel.
Draagt bij tot de instandhouding van normale botten.