fytobell logo

Cardubell: de ideale balsem voor je levercellen

Cardubell: de ideale balsem voor je levercellen

Mariadistel zuivert je lever na de feesten

Slechte tijd voor wie een gevoelige lever heeft. De feestelijke bijeenkomsten, de vieringen en de daarmee verbonden mierenzoete, hypervette en overdadige menu’s, plus de broodnodige dosis alcohol eisen een zware tol van het ontgiftingslaboratorium bij uitstek: de lever. Het lichaam gedijt het best als het op routine functioneert. De gewone dagelijkse kost - op voorwaarde dat die gezond is - bekomt het lichaam best. Wordt daar van afgeweken dan moet de lever overwerk presteren en de energie die daarvoor nodig is, is beperkt. Zo kan de lever amper 7 gr alcohol per uur verwerken. Dat betekent één glas bier, wijn, of een klein glas spiritualiën zoals whisky.

Volgens volkse “wijsheden” moet je ’s anderendaags een kater verdrijven met dezelfde drank waarmee je bent geëindigd. Dat slaat wetenschappelijk nergens op. De lever heeft wel voldoende water nodig om de gevolgen van alcoholgebruik te kunnen neutraliseren. Drink daarom tijdens een feest niet enkel alcohol, maar ook water. En als je de dag nadien met “pijn in het haar” zit, drink dan enkel water, dat helpt de lever best. Ook mengen van allerlei alcoholische dranken is geen goed idee. Hou het bij één soort en blijf daarbij, maar overdrijf niet. Dat is niet alleen onverantwoord in het verkeer, maar beschadigt ook je gezondheid. Op langere termijn krijgen alcoholdrinkers beslist last met de gevolgen: leververvetting, sclerose, problemen met de bloedsomloop en het hart. Het duurt gemiddeld twaalf jaar eer de lever signalen geeft dat “de maat vol is”.

Niet enkel leverproblemen door alcohol zijn de tol van het feestgedruis, ook te vet, te zoet en te copieus eten, verplicht de lever tot overwerk. Om de pancreas te sparen en er voor te zorgen dat er minder insuline moet worden afgegeven is het goed om voor de maaltijd een glas vers geperst citroen- en sinaasappelsap te drinken. Grapefruit mag ook, maar dan moet je uitkijken met bepaalde medicijnen, hun afbraak ervan kan langzamer verlopen. Door vers sap vermindert de glucose in het bloed, wat de lever zeker zal waarderen.

Maar het allerbeste waar je de lever een plezier mee doet is silymarine, een erg krachtige antioxidant dat afkomstig is van de mariadistel of Silybum marianum. Het beschermt en herstelt de lever en is zelfs nuttig bij hepatitis. De plant is verwant met de artisjok, ook al gunstig voor de lever, evenals curcuma. Maar als je snel wilt bekomen van al te uitbundige momenten, drink dan voldoende water, eet wat kariger maar liefst wel fruit en groenten en gebruik een goed middel op basis van mariadistel. Denk aan Cardubell van Fytobell en je organisme is zo weer in topvorm na het feestgedruis.

Cardubell 100 ml is in de apotheek verkrijgbaar met cnk-bestelcode 2899-870. Of bestelt u liever online? Dat kan veilig, betrouwbaar en snel via www.boverte.com.

Registreer je voor de nieuwsbrief

FacebookSmall283WithInvisibleBorders