Gewrichten

Naarmate de jaren vorderen, vermindert de soepelheid van spieren en gewrichten en krijgen de meeste ook last van stramheid en pijn. Onder andere glucosamine, chondroïtine en MSM verbeteren de stofwisseling in spieren en gewrichten en brengen soelaas voor sleet op het kraakbeenweefsel. De onderlinge samenwerking van deze zeer belangrijke stoffen met planten die specifiek bij gewrichtsproblemen hun diensten hebben bewezen, zorgt ervoor dat het lichaam weer soepel wordt en sport en beweging minder problematisch worden.

Als je wat ouder wordt verzuurt het lichaam en raakt het zijn stofwisselingsgiften niet zo gemakkelijk meer kwijt. Een aantal heilzame planten heeft een gunstig effect op de stofwisseling en de bloedtoevoer naar het gewricht en het bindweefsel en regenereert het kraakbeen, zodat je meer comfort krijgt. Bewegen en sporten wordt weer een plezier. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft de uitstekende eigenschappen van curcumine aangetoond, onder andere tegen problemen met de spieren, de gewrichten en het kraakbeen.

Glucobell

Duivelsklauw, schietwilg en zwarte aalbes dragen bij tot het soepel houden van de gewrichten en spieren.
Bamboe is goed voor de gewrichten en botten. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen en de botten. Vitamine E draagt bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. Mangaan draagt bij tot de instandhouding van normale botten en tot de normale vorming van bindweefsel. Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten.

Articulan

Schietwilg is goed voor de gezondheid van de spieren en gewrichten. Duivelsklauw speelt een rol bij het soepel houden van de gewrichten en pezen. Brandnetel is rijk aan mineralen, zoals calcium en kiezelzuur. Heermoes draagt bij tot het behoud van de gezondheid van gewrichten en botten. Guldenroede is een antioxidant en zuivert, en ondersteunt de gezondheid van de gewrichten. Ginkgo optimaliseert de bloedcirculatie.

Curcuma forte

Curcuma ondersteunt onder andere de spijsvertering, de leverfunctie, de gewrichten (onderhoud het kraakbeen en de pezen), het zenuwstelsel, de mentale balans, de circulatie, het immuunsysteem, de gezondheid van de huid en is een antioxidant.

Met zwarte peper.