Abdijsite van Herkenrode

De abdij van Herkenrode werd gesticht in 1182. Ze werd een van de meest prestigieuze en invloedrijke vrouwenabdijen van het prinsbisdom Luik en de Lage Landen. Na de Franse Revolutie beginnen 200 jaar verval.

 In 1998 kocht het Vlaamse Gewest zowat 100 ha van het domein met erop het indrukwekkende abdijhoevecomplex, twee watermolens, de paardenstallen en het vissershuisje. De gebouwen worden voor herstel en herbestemming toevertrouwd aan de Stichting Vlaams Erfgoed; de gronden aan de Afdeling Natuur van de Vlaamse Gemeenschap.

Ondertussen is de noordelijke vleugel van de voormalige abdijhoeve met de tiendschuur (1656) gerestaureerd en in gebruik. In 2004 werden de restauratiewerkzaamheden aan het poortgebouw (1531), de portierswoning en de abdijmolen aangevat. Tevens werd de eerste fase van het 4 ha grote kruidenpark rond de hoeve gerealiseerd en gebeurden verkennende opgravingswerken op de archeologische site, die in een latere fase zal worden omgevormd tot een archeologische tuin. 

De restauratiewerkzaamheden zullen over niet al te lange tijd volledig gereed zijn en dan zal Herkenrode volledig functioneren als cultuurhistorisch toeristisch hefboomproject voor Limburg. Fytobell is partner in het project en helpt de doelstellingen van Herkenrode te realiseren. Nu al kunnen er aangename wandelingen gemaakt worden. Tevens organiseert Fytobell er workshops, voordrachten en cursussen. Surf ook naar www.abdijsiteherkenrode.be

Bezoek

Zorg voor voldoende mineralen en drink voldoende water

Heb je ooit nierstenen gehad, of problemen gehad met de nieren? Neen? Dan mag je erg gelukkig zijn, want iemand met een aanval van nierkolieken en nierstenen kruipt op handen en voeten over de grond van de pijn. Naar schatting krijgen meer dan 20.000 mensen in ons...

Prostaatproblemen kun je voorkomen

De meeste mannen krijgen er ooit last van Denk aan Proflabell als natuurlijke hulp Wat borstkanker is voor vrouwen, is prostaatkanker voor mannen. Ze zijn er bang voor, terecht. Iedereen kent wel iemand die last heeft van de prostaat: urineverlies, nadruppelen, ‘s...

‘t Buskruid-lummen

Voor al uw gezonde aankopen  Thee & toebehoren, kruiden, Fytobellproducten, etherische oliën & hydrolaten, verstuivers, boeken, grondstoffen voor kruidenbereidingen en cosmetica, verpakkingen en bereidingsmateriaal...Je vindt het allemaal bij 't Buskruid...

Praktijk Alvoet

Reeds jaren ben ik een professionele voetreflexologe. Vanaf 1996 ben ik intensief bezig met het volgen van diverse opleidingen in binnen- en buitenland. Deze opleidingen zijn een ondersteuning in mijn dagdagelijkse bezig zijn in mijn praktijk. Ik stem de volgende...